Grekland Stryper stöd till högerextrema

Grekland Stryper stöd till högerextrema. Det är en glädjande nyhet då allt fler högerextrema grupper dyker upp i fler länder. Grupper som i de flesta fall är främlingsfientliga

I Grekland har parlament godkänt ett regeringsförslag om att strypa statliga bidrag till det högerextrema missnöjespartiet Gyllene gryning. 235 av 300 ledamöter röstade ja till förslaget, som diskuterats sedan flera av Gyllene grynings höga partiföreträdare och parlamentsledamöter gripits och anklagats för att tillhöra en kriminell organisation.
Utredningarna har pågått sedan en
rappare mördats av en man som beskrev sig som anhängare till partiet. Det är illa att olika högerextrema partier dyker upp på den politiska arenan i Europa.

Le Pen från Frankrike och Sverigedemokraterna funderar på samarbete i EU parlamentet. I vårt grannland Norge har yttersta högern tagit plats i regeringen, i USA finns Tea Party högern hos republikanerna som är betedda att sätta världsekonomin i brand.

Ja extremhögern har lurat människor att de är lösningen i besvärliga tider. Tittar man till historien så har de dragit länderna och världen in i fördärvet.

Alla dessa extrema högerpartier kanske inte hamnat så nära avgrunden som Gyllne Gryning i Grekland men de är grenar på samma träd.

2 kommentarer

  1. Tony Sigfridsson

    Ett land ska aldrig bidra till ett parti som jobbar med kriminella aktiviteter.
    Detta beslut är en bra start och jag hoppas att fler länder följer efter.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag har egentligen ingen annan uppfattning än du men i Sverige får man inte göra så. Inför nästa mandatperiod får man däremot inte ge partistöd till tomma stolar som Sverige demokraterna haft i en del kommuner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.