För sent sent skall syndaren vakna

För sent sent skall syndaren vakna. Så kan man säga om infrastrukturminister Elmsäter Svärd. Nu rasar hon över vad som kallas järnvägsslarv. Hon rasar över det som SVT avslöjat men som ligger helt på hennes ansvar att kontrollera Regeringen ska ju ge uppdrag till sina verksamheter och kontrollera att de gör vad regeringen beställt

Hon säger att hon är arg och besviken på alla dessa missar med säkerheten. Jag tycker hon borde skämmas då de myndigheter hon är ansvarig för inte gör som regeringen vill men borde skämmas över att det är media som leder henne in på spåret.

Säkerheten får man inte kompromissa med men varför kollar hon inte upp detta och för att visa sig handlingskraftig kallar hon till sig Trafikverkets chef och Transportstyrelsens för att höra sig för om framtiden.

De senaste fem åren har över 20 allvarliga tågurspårningar orsakats av fel som Trafikverket känt till.
Östnytt har gått igenom samtliga större urspårningar sedan 2008 – totalt 61 stycken. På 23 av olycksplatserna kände Trafikverket (tidigare Banverket) till felen eller bristerna som orsakade olyckan.

Visst är det allvarligt när det ser ut så här och inte undra på att tågen inte går. Det är för lite pengar och så har man också byråkratiserat allt så till den milda grad att det går massor med pengar till byråkrati.

Det är dags att ta stora grepp för att avskaffa mycket av byråkratin och jag skulle inte förvånas om att 50 % gör ingen nytta alls som i dessa fall felrapporteringen

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.