Varför styr TV 4 fram vem som vinner Idol

Varför styr TV 4 fram vem som vinner Idol. Det var många som menar att finalen var skräddarsydd för Kevin Walker. Det menar både utslagna och även Alexander och han borde känna till spelet bakom kulisserna.

Själv såg jag inte finalen för jag ser snart inte på den kanalen på grund av att alla program slås sönder av reklamen. Elin var glad och besviken då hennes låt inte var skriven för henne. Bagge försvarade sig självklart då han varit med och tagit fram låten, i TV4 blir det aldrig jäv som i samhället i övrigt. Ni som läser min blogg vet att det är ingen ny synpunkt att de tar ställning och det har de länge gjort för Reinfeldt.

Som ni nog förstår har inte jag varken lyssnat eller har någon uppfattning om vem som var bäst. Jag är självklart stolt över Elin som Umeåbo men djupt besviken när jag läst vad många sett. Segraren var utsedd i förväg och det var Kevin.

TV 4 as intresse är inte att få fram en idol med programmet Idol utan det är att tjäna så mycket pengar som möjligt men insynen i arbetet med programmet finns inte som i ett samhällsägt företag men en sak är jag säker på och det är att Elin inte fick ett rättvist mottagande av TV4. Bara misstankarna som finns om att finallåten avgjorde finalen gör att jag inte tror på TV 4 i den här typen av program

12 kommentarer

  1. ceko

    Det är väl ungefär som när Västerbottens Kuriren utser Årets Västerbottning. Boende i norra och nordvästra delen av Västerbotten blir aldrig av VK utsedd som årets Västerbotten. Därför borde VK utse Årets Västerbottning i VK’s spridningsområde och inget annat.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag meanr vad jag skrev, eftersom det var låtar som passade Kevin medan Elin fick några som inte var hennes stil

      • GUSTAV

        Hur VISSA kan påstå att låtarna som framfördes under TV 4;s
        Finalkväll i Globen var anpassade till Kevin och inte Elin.
        Är med all sannolikhet dåliga förlorare. Det är som i vissa sporter,
        synnerhet lagsporter, fotboll, ishockey etc.

        Förlorar man är det nästan ALLTID Domarens fel. Känns det igen ?

        Hur TV 4 KUNDE BESTÄMMA att just Kevin vann i Lördagens Idolfinal och inte Elin som dom dåliga förlorarna påstår är rent nonsens.
        I det här sammanhanget är det SVENSKA FOLKET som är domaren…..

        JA , om dom inte har bluffat med telefonröstningen…..Vill säga.
        Annars är det ingen nackdel att INTE vinna !

        De tidigare finalisterna som inte vunnit slutfinalerna så har dom
        efter finalen haft en mycket bättre utvecklingskurva som artist om vi
        tittar på popularitet , kändisskap, topplistor och sist men inte
        minst överlevnad som artist.

        SEN : Att TV 4 gör allt för att tjäna pengar på sina program är väl
        klart som korvspad. Konstigt vore det annars.
        Det behöver man inte vara nån Einstein för att fatta….. Eller.

        TÄNK ATT DET SKULLE VARA MODERATERNAS FEL DET OCKSÅ
        ATT INTE ELIN VANN….. FANTASTISKT ! ! !

  2. Mattias

    Det var väl bra att segraren var från Norrland ändå. Varför inte gratulera Kevin och Norrlands huvudstad Sundsvall till framgången istället?

    Sedan var ju vinnarlåten vald sedan länge och inte Kevins stil heller. De andra låtarna var valda av artisten själv och av publiken. Knappast uppgjort alltså.

  3. GS

    Eftersom Du uppenbarligen inte har följt programmet själv, utan enbart läst efterkonstruktioner så tycker jag att det är märkligt att Du kan kasta dig in i kritikernas värld.. i Din blogg, bara så där?
    För det första: Både Elin och Kevin hade var sin ”glänsar-låt”,
    Sedan hade de båda var sin låt framröstad i förväg av publiken.
    Därefter sjöng de båda samma ”Vinnarlåt”! Den var svår att sjunga tyckte de båda.. Om Du läst vad som skrivits innan finalen!
    Må bäste man vinna.. 🙂 ”Folket” var övertygande om att Kevin
    var den mest värdige Idolvinnaren år 2013. Det är bara att gilla läget.. som man säger.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Bloggen handlade om att en del tycker att låtarna var skrivna för Kevin. Det är klart då blir det alltid bättre och det är lättare att sjunga det man själv tycker om eller passar för

  4. Ingegerd Jernberg

    Låt 1 valde Elin och Kevin själva. Låt 2 röstades fram av tittarna. Låt 3 var en specialskriven ”vinnarlåt” som inte gynnade någon av de två. Din analys är helt fel. anledningen till att Kevin vann var att han genom hela tävlingen visade upp något som många efterlyser och som man inte ser så ofta. Han var glad, sympatisk och gnällde inte. Dessutom välsjungande, snygg och otroligt duktig framför kameran. Kevin lyckades med att attrahera både gammal och ung. Han lyckades med att fullgöra ett heltidsjobb som fotbollspelare i sundsvall samtidigt som han var med i Idol. När övriga deltagare tränade på veckans framförande så åkte Kevin runt på vägarna och tränade fotboll. Elin försökte framställa sig själv som en ny M Jacksonkopia med kläder som inte var speciellt passande. Elin är jätteduktig på att sjunga men för att lyckas i denna hårda branch så tror jag att hon måste ha en annan utstrålning än den hon visade upp speciellt under finalkvällen.

  5. GB

    Enl någon kvällstidning berodde Kevins seger på näthatet mot honom dvs att folk sympatiröstade, så det finns många teorier. Jag tror det är som Ingegerd skriver ovan och att Kevin vann på egna meriter. Han behöver inte heller ”spöka ut sig” i fjädrar, örhängen eller paljetter och färg. Hans utstrålning är fantastisk när han är precis som han är, vanlig, naturlig och folklig. Han behöver inget extra för att nå ut och jag tror det är det människor gillar. Elin sjöng förskräckligt i finalen och jag förstår inte att hon gått så långt som hon gjort. Även Anders Bagge kommenterade någonstans att hon sjöng falskt i vinnarlåten. Det är ändå fantastiskt vad Kevin berör bl a med sin ödmjukhet så till den grad att han når ändå ut i politiken. Måste vara en dröm för varje artist………

  6. Kalle

    Som vanligt har du helt rätt. Säg mig nå som inte är riggat idag. Tom fotbollsmatcher är uppgjorda. Vart är vi på väg?

  7. marice johansson

    Ja du Lennart!!!!!!!!! Jag är 42 år och fattar inte hur du kan skriva som du gör………..Kevin har klarat alla omgångar……Trotts att har blitt sågad varje vecka av inte minst Alexander Bard….Första gången såg man hur svetten trängde fram i Kevins panna..Ska man klaga på en vinnare som vi svenska folket korat fram??????? Allt hänger kanske inte alltid på vem som sjunger bäst på scen…..För mig är kombinationen fin röst och utstrålning det viktigaste….OCH det var bara den lugna fina killen med rösten som hade……….SÅ Lennart det var vi….Svenska folket som ville ha Kevin som vinnare….Å sånt skitsnack om att låten skulle va skriven för Kevin….Kanske beror det hur man framför den!!!!!!!!! Kanske vi som röstat på Kevin inte vill ha ngn rapp version!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.