Umeå faller inte enligt Pisarapporten

Umeå faller inte enligt Pisarapporten. Förra veckan kom rapporten som talade om att skolresultaten föll som en sten i Svenska skolan. Det gjorde det inte i Umeå. Här klarade fler elever av de nationella proven jämfört med övriga landet. Bra arbete av elever och lärare.

3 kommentarer

  1. PJ Norgren

    Vore kul om det visade sig i lönekuvertet också. En klapp på huvudet känns ärligt talat bara förnedrande. I synnerhet när den idag mest respekterade studien av elevers lärande (Hattie m.fl) ensidigt pekat ut den effektiva läraren som den absolut viktigaste faktorn för lärandet. Friskola-kommunal skola, fritt skolval, stora klasser etc spelar enligt studien betydligt mycket mindre roll än vad man kan tro av debatten som pågår.

    http://www.dn.se/nyheter/politik/lagst-lararloner-i-s-kommunerna/

    Socialdemokratin har under lång tid visat sig vara det mest lärarfientliga av alla partier. Detta kan vi nu se resultat av. En styvmoderlig behandling under årtionden som kulminerade när man i sann janteanda och mot hela yrkeskårens vilja gav dem ny huvudman. Spiken i kistan för något vi en gång var stolta över i det här landet. Hoppas folk ser genom lögnerna i debatten och fattar kloka beslut vid valdagen. Den som vill veta mer om hur vi hamnade där vi är idag och söker förklaringar som rör sig utanför den bild som ges i media, gör klokt i att studera den här bloggserien:

    http://johankant.wordpress.com/bloggserie-en-skola-at-helvete/

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Man kan ju fråga sig om man ska högre lön om man gör vad eleverna kräver. Ska man inte dra av på lön om man intklarar målen.Kanske det är den lösningen som är den rätta

  2. LeBe

    Om du PJ är lärare vet duväl vilken färg det varit på de regeringar som tagit de senaste Läroplanerna för grundskolan…eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.