Men vad i h-vete sysslar trafikverket med

Men vad i h-vete sysslar trafikverket med. Enligt nyheterna frågar man varför regionen vill bygga västra länken. Vet inte juristerna i Borlänge att alla vägar som byggs är det riksdag och regering som fattar beslut om och västra länken finns med i den närtidssatsning som regeringen fattat beslut om.

Det är inte regionen som fattat beslut så det behöver man inte fråga om. Det framgår sedan mycket lång tid att det enda som kan lösa luftproblemen i centrala Umeå. Däremot förstår jag att man funderar över sträckningen på den västra sidan. Men vi vet också och tycker att alla ska följa den budget man fått men det verkar inte en del företag, privatpersoner och organisationer förstå.

Däremot vet jag att företagen i egen verksamhet måste följa fattade centrala beslut. Det fanns företag som yttrat sig men själva haft dålig koll på sin ekonomi

Vore jag minister skulle jag kräva Gunnar Malm chef på trafikverket om två saker. Vet inte trafikverkets organisation och dess jurister att de har till uppgift att fullfölja de beslut som regeringen fattat ?

Jag skulle också fråga om Trafikverket gjort allt de kan för att minska administrationen då det kommer att ta minst fyra år längre att få färdigt ett projekt som beslutades 2007. Det som sker och skett i Trafikverket är inte försvarbart.

5 kommentarer

  1. Host Host

    Nu får du ge dig Lennart. Fartguppen som politikerna i Umeå byggt är den stora boven för miljön.
    Hur kommer det sig att Skellefteå inte har samma problem? Jo där är inga fartgupp.

  2. Lars A Grahn

    Hej Lennart,
    Använd mitt förslag med OPS-lösning. Den betalar merkostnaden på drygt 300 mkr tunneln på sju år.
    Sedan sparar fordonsägarna fyra miljarder under tunnelsn livslängd. Dessutom 300 000 mindre CO2 i utsläpp. Varför klankar Du på företagen, Bilfrakt har ny ledning nu, för det var väl dom Du tänkte på.
    Eller var det Volvo Trucks som inte går så bra ?
    God Jul
    Lars

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det går inte och det har vi sagt till dig många gånger förut. Det är kamp om kronor i hela landet och det här kom med i närtidssatsningen och förutsättningen var att det skulle hålla sig inom budgetramarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.