E-cigaretter är ett farligt gift

E-cigaretter är ett farligt gift. . . . . Det finns företag som marknadsför E-cigaretter som ett bra alternativ till tobak. Inte minst finns det företag som anordnar tävlingar på internet som säljer dessa produkter

Den vätska som finns förgiftar allt fler. Det är som många andra droger och ingen regering agerar.
Antalet personer som förgiftats av
nikotin från e-cigaretter ökar. 29
fall har anmälts till Giftinformainformationscentralen
hittills i förra året varav en tredjedel är barn, kan du läsa om i Dagens Nyheter Under 2012 rörde det sig enbart om tre fall.

Personerna har via förtäring, ögonkontakt eller inandning utsatts för vätska till e-cigaretter.

-Vi skickar alla barn till sjukhus
direkt. Vi har haft några med väldigt kraftiga symptom av kräkningar, de blir kallsvettiga och dregliga och får hjärtklappning, säger Emma Pettersson, apotekare på centralen.

Det här som nu kommit upp lär vara känt sedan en bra tid tillbaka men ingen gör något åt det. Det kan inte vara någon annan än regering som har ett ansvar för att sådan skit förbjuds och det borde egentligen vara ett RU direktiv som förbjuder sådan skit

7 kommentarer

  1. Malin

    Okej, för det första. Rubriken att e-cigaretter skulle vara gift = fel. Ni skriver sedan att det är juicen ni pratar om. Då kanske rubriken ska heta e-juice är ett farligt gift?
    För det andra, jag tror att alla förstår eller borde förstå eftersom åldersgränsen är 18 år, man inte ska dricka e-juicen. Om det nu gäller att folk häller i sig e-juice så kanske det inte är tillverkarnas fel utan personen som gjort det eller föräldrarna som lämnat den framme som ska skämmas. Om det hade handlat om nått annat gift som att dricka nagellack, kaustiksoda eller tändvätska skulle denna artikel vara lika intressant då ? Jag tycker att vi ska fokusera på hur mycket e-cigaretterna har hjälp folk i stället för misstaget att dricka en nikotinvätska. Kolla bara hur många som lyckats sluta på http://e-cigarettforum.se men e-cigaretter

  2. Ridan

    Du är politiker och uttalar dej såhär?

    1. Det är vätskan som är farlig INTE ångan som kommer ut när den förbränns.
    2. VISA MEJ ETT ENDA FALL DÄR ETT BARN BLIVIT FÖRGIFTAT AV INADNING. Du ljuger för att få fram en poäng.
    3. För att kunna förtära denna vätska måste någon idiot då först ha gett barnet detta vilket normala människor inte gör, precis som du inte skulle ha gett din 3 åring bensin att dricka.

    Snälla du framstår som Beatrice Ask just nu och det är fan bara pinsamt och du får Socialdemokraterna att framstå i dålig dager. Ta antingen bort att du tillhör S eller detta inlägg är mitt förslag.

  3. Elessar

    ”Det svenska snuset är räddat” kunde man läsa efter EU förhandlingarna i höstas.
    I Sverige görs inga försök att förbjuda tobakscigaretter eller snus. Kanske för att vi har Swedish Match?
    Annars är det ju tyvärr massor av barn som blir förgiftade av fimpar och prillor från gator eller askkoppar, eller från passiv rökning, eller från cigarettpaket/snusdosor som oansvariga föräldrar låtit ligga framme.
    Utöver nikotinet, så innehåller en tobakscigarett 4000 bevisat hälsovådliga ämnen. Snuset ligger inte långt efter.
    E-cigaretten innehåller två ämnen som kanske möjligen kan vara hälsovådliga. Men på 10 år har det inte kunnat påvisas.
    I en riskkalkyl på 2 mot 4000 är utgången given. Att jag och miljontals andra också mår bättre nu är en klar indikation på att E-cigaretten var det rätta valet.

  4. LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

    Det är ju där de lärde tvistar, men det är nog bättre för omgivningen

  5. Pingback: E Cigaretter Farligt För Omgivningen – PIECAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.