Företag som pressar anställda till MAX

Företag som pressar anställda till MAX. I går kom det verkliga lågvattensmärket av hamburgerkedjan MAX som hotar att jobben försvinner om man röstar på Socialdemokraterna. De är ett företag som står för en bransch som vill ha unga anställda med låga löner och subventionerade lönebikostnader.

Jag trodde att ett företag av den storleken vet att arbetsgivareavgifterna och de förmåner som dessa gett har löntagarna tidigare avstått i löneökningar. Arbetsgivareavgifter som de kallas är olika typer av försäkringar som löntagarna avstått i löneutrymmet för att få en sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring med inkomstgaranti vid sjukdom och arbetslöshet.

Den som påstår att jag har fel vet inte vad de pratar om . Jag har suttit i Byggnads centrala förhandlingsdelegation och vet exakt hur man beräknar löneutrymmet. De sänkta arbetsgivareavgifterna har stulits från löntagarna och användes för att sänka skatten för de som tjänar mest.

Jag har gillat MAX hamburgare men det finns andra hamburgare om jag nu vill ha dem. Jag kan konstatera att mycket av städningen efter snabbmatsserveringar får betalas av skattebetalarna. Att hota anställda liknar hur man förr gjorde från brukspatronerna på bruksorterna.

Dessutom kan jag konstatera att det aldrig varit så hög arbetslöshet som det är nu och det beror på att den regering som Max vill ha kvar inte gjort ett enda dugg för att utbilda de arbetslösa som kan ta de jobb som är lediga.

Lägre arbetsgivareavgifter är det dyraste sättet att skaffa de få jobb som blivit och många av de lågavlönade arbetslösa sjukskrivna pensioner har inte råd att köpa hamburgare och jag såg ingen sänkning av priset på hamburgare.Troligen eller kanske har fickorna på ägarna till max blivit fyllda till max

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    asch, du kan trösta dig med att bred valpropaganda för S går rakt in i bla vår jobbmail via kommunal framöver, precis som inför vid tidigare val. Här i shtaaan sviks inte socialdemokraterna!

  2. Mats karlsson

    När vissa företag går ut och gör anvisningar till sina anställda om vikten av att rösta rätt vid ett val, ja då har de tappat fotfästet i vår demokrati.Rent praktiskt så använder företaget sin starka position som arbetsgivare för att sätta tryck på de anställda i deras privata sfär/liv. Ännu märkligare blir det när moderater anser det är ett uttryck för frihet?? Det är kanske så vi ska se den rätta högern, allt till en,inget till alla.

  3. Håkan

    Bra – Lennart ge dom ännu mer dom paraciterna som Kallar sig Moderaterna Arbetarpartiet ett hån mot arbetarkåren från en gammal målare…

  4. Gunnar Parment

    Ehum… Jo, faktiskt sänkte de priserna när restaurangmomsen sänktes. Inte med samma procentsats rakt av, utan mer på vissa och minste på vissa varor. Men om det inte var för att jag av hälsoskäl slutat äta på Max, så skulle jag nog slutat nu. Som sagt, lågvattenmärke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.