Du ska sluta äta räkor och gädda

. Du ska sluta äta räkor och gädda. Nu finns en ny lista av rödlistad fisk. Det är världsnaturfonden som gör den märkningen på fisk som utrotningshotad på grund av för hårt fiske. Det finns även en gul lista där man ska vara försiktig.

Här kommer de fiskarter som är rödlistade. Flodkräfta och till min förvåning finns även gädda på listan, mer självklart är hajar, rockor, hummer från Norge och Nordsjön.

Det som säkert kommer att noteras mest är nordhavsräkor från Nordsjön Skagerack Kattegatt nordöstra och nordvästra atlanten.

De räkor som då finns kvar är de som fiskas i Barents hav i Nordnorge samt miljöcertifierade MSC märkta räkor.

På röda listan finns även stenbitsrom och de flesta arterna av tonfisk

Vissa ägare som Fransson som äger Räkor och Laxgrossisten är rädda att rödlistningen av räkan kan få en bransch på fall. Hur kan han säga så för att fiskas vissa arter ut då försvinner ju tex räkorna för alltid.

Han tycker att rödlistningen leker med en hel kår. Men inser inte att han själv leker med en hel fiskeart Ärligt talat tror jag mer på Världsnaturfondens rödlistning än EU,s kompromissande när det gäller fiskekvoter som nog mest är mygel och kohandel.

Fiskarter som hotas måste räddas till eftervärlden. Handla inte rödlistade varor men nu gäller det att samtidigt se till att man inte hittar bluffvägar som man så ofta hamnar i när det gäller livsmedel. Grossistleden får nu ställa om sig och sälja ut de lager som redan finns och det måste framgå av märkningen av livsmedlen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.