Spendrup och synen på kvinnor i styrelser

Spendrup och synen på kvinnor i styrelser. Det kan knappast ha undgått någon vad han sa om kvinnor i bolagsstyrelser. Han sa att kvinnor inte hade rätt kompetens och att han ogillade kvotering.

Självklart blev det herrans liv om det och till och med Ask tyckte det var illa sagt. Han har pudlat lite eller försökt förklara bort sig men det har inte alls varit övertygande argument.

Spendrup är ordförande i Svenskt Näringsliv och hans uttalande stämmer mycket väl med vad Svenskt Näringsliv tycker. Beviset för att det är så finns ju i hur bolagsstyrelserna är sammansatta.

Har man tyckt att det finns tillräckligt med kvinnor med rätt kompetens så har man säkert satt in fler kvinnor i bolagsstyrelserna. Det är ju resultatet som alltid räknas och det var utifrån hur det såg ut i verkligheten han fick frågan.

Svenskt Näringsliv har aldrig tänkt på sina anställdas trygghet i arbetslivet. De kämpar emot Byggnads krav att huvudentrepenörerna ska ha ett ansvar, en bransch med kedjor av underentrepenörer som har dålig arbetsmiljö med mera. Där ska nu skatteverket sätt in åtgärder för att komma åt svartjobben,

Jag tror med säkerhet att det Spendrup sa om kvinnor i bolagsstyrelserna är en uppfattning som Svenskt Näringsliv står för och han är ju dess ordförande. Skjut inte bara på budbäraren det förändrar ingenting

4 kommentarer

  1. Daniel

    Hur ser det ut på jämställdhetsfronten i Umeå kommun, hur många av de bolag som kommunen äger har inte en majoritet av herrar i sina styrelser? Vad gör du som kommunalråd och ordförande i Umeå Kommunföretag för att öka jämställdheten?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Där är det inte lika lätt för där faller mandaten i styrelsen ut på partierna och inget annat parti ska lägga sig i och föreslå någon annan kandidat är det parti som har mandatet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.