Lärarna ger pojkar för lite stöd

Lärarna ger pojkar för lite stöd…..Regeringens utredare anser att lärarna gör för lite för att ändra på detta. Pojkarna har i snitt sämre betyg och det är där man gör för lite åt för att rätta till

-I stället för att ge pojkar det stöd
som de behöver så kommer de undan med en massa saker för att läraren tänker ”äsch, så är väl pojkar”, säger Dahl till Dagens Nyheter.

I sin utredning lyfter han fram skolor som arbetat för att förbättra resultaten för pojkarna och lyckats med det. Varför är det så måste man också fundera över. Är det fler kvinnliga lärare i skolan eller är det något annat som gör att pojkar inte får det stöd de har rätt till

2 kommentarer

  1. Berit Bylund

    I Frejaskolan i Gnesta har man uppfattningen att det är antipluggkulturen bland pojkar som är boven bakom både stök och dåliga studieresultat. När man, uthålligt och i alla sammanhang, tog itu med detta förbättrades pojkarnas studieresultat. Det hade inget med lärarnas kön att göra.

  2. ann-katrin wijk

    Allvarligt! Tror du på fullaste allvar att vi lärare inte vet detta och har vetat detta sedan tiden då Sonny, Conny och Ronny gick i skolan. Och vad läraren (som om det bara fanns en) tänker är ju mest pinsamt. It takes two to tango! Lärare har inte all makt i sin hand utan får försöka att göra sitt bästa utifrån de förutsättningar som kommunerna (290) ger oss! I en klass med 30 elever är det jobbet inte det lättaste.Ska vi lärare ta ansvar för något så är det väl att vi gör vårt bästa i alla lägen och det garanterar jag att vi gör. Men vi kan inte trolla med knäna. Föräldrarna har ett ansvar, kommunen har ett stort ansvar att tilldela resurser efter behov och rektor har sitt ansvar att se till att det finns personal och lärarn i klassrummet är längst ner i näringskedjan och har att jobba utifrån de förutsättningar som ges. VÅra rop på mer resurser (personella framför allt) och mer tid för elever är det ingen som lyssnar på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.