Skjut inte på budbäraren Skolverket

Skjut inte på budbäraren Skolverket. Det har uppstått en debatt om elever med svår dyslexi ska få använda läshjälpmedel eller inte vid nationella prov.

TV4 har har frågar 325 grundskolor om de får använda läshjälpmedel vid proven. Skolverkets regler säger att man inte får men det bryr sig inte en del om och det måste vara rätt. De ska ju ha hjälpmedel för att kunna verka på samma sätt som de som inte har dyslexi.

All profession och kunskap reagerar kraftigt och det är bara att hålla med. De har ett handikapp och för detta har de ett hjälpmedel så att man ska ha läsförståelse.

För mig är det självklart att ett hjälpmedel är till för att hjälpa barnen så de har samma förutsättning som barn som inte har handikappet.

Nu skyller man på Skolverket men ytterst är det regeringen som är ansvarig för de statliga myndigheterna där skolverket är en och de måste och ska ge direktiv om hur verksamheten ska utformas. Gör man inte det har man abdikerat. Det här synsättet är inget anat än diskriminering och ett tecken bland annat med alla dessa prov att regeringen och Björklund undan för undan förstört den svenska skolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.