Det har byggts för lite bostäder under högerregerings tid vid makten

Det är klart att det byggts för lite under den här tiden men det har också saknats en statlig politik för att få igång byggandet av bostäder. Jag har läst en artikel som stått i Sundsvalls tidning och som du kan läsa i slutet på bloggen.

Undersökningen är gjord av SCB och i 100 kommuner och i den har det inte inte byggts tillräckligt i 96 av kommunerna och nu pratar man om byggandet i förhållande till befolkningstillväxten. tyvärr finns inte alla kommuner uppräknande men efter helgen måste jag få tag i unersökningen som jag tror hade beställts av DN

Sundsvall numera styrd av en allians där även MP ingår är näst sämst där man säger att de har ett underskott på 62 % men att det byggts 600 lägenheter under perioden men att detskulle ha varit 1000 till. Sämst i klassen är moderatstyrda Danderyd som har ett underskott på 80 %

Det är två Norrlandskommuner som undersökningen säger att det byggts tillräckligt och det är två S styrda kommuner Umeå och Östersund. Östersund säger man byggde 240 fler än vad befolkningstillväxten och att vi byggt tillräckligt i förhållande till befolkningsökningen.

Nu säger vi att det byggts för lite för att vi är säkra på att fler flyttat till Umeå om det byggts fler lägenheter. Vi jobbar hårt för att det ska byggas mer. Nu visserligen bättre sent än aldrig lägger bostadsministern vissa förslag som man tror ska öka byggandet men jag ropar inte hej förrän vi är över bäcken. Det skulle varit intressant att se vilka de andra två kommunerna är som byggt tillräckligt. En sak är dock helt klart och det är att att det är i många borgliga kommuner det byggts för lite men om man inte vill ha fler invånare eller vad det beror på talar inte undersökningen om.

Artikeln i Sundvsvalls tidning som är underlaget i blgggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.