Anders Borg visste inte om Nuon affären

Anders Borg visste inte om Nuon affären. Det sade han i KU om Vattenfalls affären. Han sa också att Reinfeldt inte visste något.

Jag tycker det låter märkligt att inte finans och statsministern informerades av Maud Olofsson. Men han säger att Maud borde ha sett till att det blivit en gemensam beredning mellan närings och finansdepartementet.

Borg sa att det var Maud Olofsson och näringsdepartementets ansvar att göra en gemensam beredning med finansen innan beslut skulle fattas. Undra på att Maud inte ställer upp på förhör i Ku.

Det är inte underligt att Reinfeldt flyttade bort bolagsfrågorna från Näringsdepartementet och centerns ansvar. De är och har varit odugliga att sköta statliga bolag, näringspolitiken och regionalpolitiken .

I vilket fall som helst har nog inte allt kommit i dagsljuset och Maud Olofsson har inte ställt upp i KU. Centerpartiet har inte skött sitt politiker område alls och orsaken är given. De vet inte och kan inte

I går kväll tog fler till orda. ”Självklart Borg kände till Nuonaffär” Så säger DN,s chefredaktör Peter Wolodarski Det är ”självklart” att finansminister
Anders Borg och statsminister Fredrik Reinfeldt kände till Vattenfalls Nuonaffär.

Maud Olofsson har också uttalat sig för första gången då hon hänvisar till sin FD statssekreterare som i förhör sagt att statsministern och finansministern fått information. Någon i den regering som tillät affären ljuger. Sanningen om vem det är måste vi få veta. Ställ upp i KU Maud och ge din bild. Du fick ju en styrelseplats väl arvoderad i ett annat statligt bolag LKAB.

En kommentar

  1. kjell B

    Fredrik R. har ju framhållit hur viktigt det är med regeringsduglighet. Turerna omkring Nuonaffären bevisar ju att han har rätt, för i det här fallet är det väl regeringsdugligheten som bör ifrågasättas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.