Underlag för upphandling av kollektivtrafik

Underlag för upphandling av kollektivtrafik. Idag fastställer Umeå kommunföretag vad vi ska vara med i upphandlingen av vår tätortstrafik sk. Ultratrafiken. I den ställer vi krav på att det ska ske övertagande av personal ska vara med.

Av någon outgrundlig anledning verkar det som om en del inte förstått vad jag hela tiden sagt att detta ska vara med. Jag har sagt det till kommunal upprepade gånger liksom till media när jag fått frågan.

Idag var det i media igen och att kommunal känner oro. Kan väl säga att när det tidigare varit uppe inför beslut har vi nog varit politiskt överens om detta vad jag kan minnas.

Varför blir det då så här. För detta finns bara ett svar. Det är att någon, troligen politiker ljuger och inbillar folk att det inte finns med. Är det så är det också klart vem eller vilket parti som gör på detta sätt för att de inbillar sig att de ska få fördelar av detta

Jag tycker i alla fall att det är en dålig och oärlig stil. Jag brukar inte skriva i bloggar om ärenden som är under beredning men gör det för det har farits fram med osanningar i detta ärende av något skäl. Vi från S och som jag sagt tidigare tror jag alla varit med på personalövertaganden även om någon troligen glömt bort detta. Synd att Kommunal inte hört vad jag sagt tidigare.

Lika självklart är det att det finns även andra krav med i en upphandling som avtalstidens längd , miljö krav där våra egna el-bussar ingår i trafikupplägget, tillgänglighet m.m.

Men jag tycker den förändring i lagar som alliansregeringen gjorde för några år sedan gjort allt så komplicerat så det varit ständiga överklaganden som sedan gör kollektivtrafiken dyrare vilket gör att det blir mindre trafik i stället.

3 kommentarer

  1. Bergis

    ”Men efter att ha läst beslutsunderlagen inför onsdagens möte är Vänsterpartiets Lasse Jacobson bekymrad över busschaufförernas framtid.” Källa: http://umea.vansterpartiet.se/2014/05/12/bussforarnas-jobb-maste-sakras/

    Klart som korvspad att förarna måste ha varit oroliga. När Kommunals avtalsdelegation går och lägger ner sig i strejk efter strejk, senaste personalövertagande. Och höga politiker inom vänstern signalerar att det ser mörkt ut.

  2. Pingback: Munkavlar som tas bort | Alejandro Caviedes (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.