Någon ljuger i Nuon affären men vem

Någon ljuger i Nuon affären men vem? Det säger Stefan Löfven och det är sanning. Det är en parodi på KU,s roll när de inte kan tvinga dit ett fd statsråd. Däremot tackade Maud ja till att uttala sig i TV men för hennes egen skull har det nog varit bättre att hon vägrat även då.

Det gav inget nyss ljus åt vad som gjorts eller sagts. Maud som indirekt kickades som partiledare då insåg hon att förtroendet som partiledare var borta och hon ”avsade” sig partiordförandeskapet.

Hon fick några tunga styrelseuppdrag bland annat i LKAB,s styrelse där metallfacket tycker hon ska avgå i styrelsen med Peter Norman tycker hon ska sitta kvar medan Reinfeldts läppar äro förseglade i NUON frågan. Han gör inga kommentarer alls.

Det är länge sedan jag var så ense med media som i Nuon fallet. Däremot fattar jag inte vilka kompetenser regeringen behöver till sina bolagsstyrelser om man tycker att Vattenfall skötts bra och Maud arbetat rätt Vattenfall som ett exempel. För de som vill se och veta mer om hur ärendet skötts har nog ingenstans att gå för att veta sanningen men vem är det som ljuger eller tappat minnet

KU,s kritik handlar om brister i den gemensamma beredningen, interna informationen och dokumentationen vid hanteringen av köpet.

KU-majoriteten påpekade också att statsministern har det övergripande ansvaret för att bland annat kommunikationen inom regeringen och regeringskansliet fungerar. Maud Olofsson säger sig ta ansvar för bristerna dokumentationen och arbetsprocesserna regeringskansliet.

Men Maud Olofsson svarar inte på om hon gett information till Reinfeldt och Borg medan de säger att de fick reda på det via media. Man kan om man vill kalla det Nuon gate.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.