Så här var förslaget redan i fjol på motionen om övertagande av personal inom kollektivtrafiken

I den intervjuv som gjordes i samband med att vi skulle ta beslut om regler för upphandling av kollektivtrafiken sas att jag inte gett klara besked tidigare och hänvisades till en motion som var till arbetarekommunen. Det var i fjol höst och AK sstyrelsens förslag var att motionen var besvarad för att vi hade ingen tanke på att inte personalöveratagnadet skulle ske.

Förslag till svar på motion: Övertagande av personal vid upphandling av kollektivtrafiken i Umeå kommun

Motionären föreslår att ett tillägg görs vid upphandlingen av Umeås lokaltrafik fr.o.m. 2015 som reglerar övertagandet av personal i samband med upphandlingen av kollektivtrafiken.

Redan idag regleras detta. I de upphandlingar som Umeå kommun har haft har kommunen ställt krav till Länstrafiken om skrivningar gällande personalövertagande och så har även skett. Det var därför förvånande när Kommunal tog ut personalen i stridsåtgärder då kravet redan fanns med. Det har heller inte funnits några tankar från politiken på att ändra detta och orsaken är enkel. Det skulle vara mycket svårt att få kollektivtrafiken att fungera om chaufförerna byts ut. Kravet på personalövertagande kommer att ställas även fortsättningsvis.
Med anledning av ovanstående föreslås styrelsen besluta
att anse motionen besvarad

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.