Inkomstskillnaderna ökar mest i Sverige

Inkomstskillnaderna ökar mest i Sverige. Det är ingen bra utveckling det drar i sär vårt land. Men att det skulle ske är helt naturligt då högavlönade fått samma procentuella höjning som de som tjänar mindre.

Det största orsaken till ökade inkomstklyftor beror på att regeringen gjort de största skattesänkningarna för de som tjänar mest. Nu vill en majoritet av svenskarna att klyftorna ska minska. 7 av 10 vill se mindre klyftor i samhället enligt en SIFO undersökning som SVT låtit göra. 25 % vill att de ska vara som de är. Den fattigaste tiondelen i landet har inkomsterna nästan stått stilla de senaste 20 åren.

De sjuka och de som är arbetslösa har fått sona inkomster sjunka. Det är färre och färre som får 80% i ersättning när man är sjuka och pensionärerna har inte fått höjda pensioner och pensionärerna som ändå har fått en lönesänkning när de gått i pension har inte fått samma skattesänkningar som löntagarna.

Att inkomstskillnaderna ska öka har varit en medveten politik för högerregeringen med Borg och Reinfeldt i spetsen och det här visar tydligt att det är en klassisk högerpolitik som regeringen fört och är så långt ifrån vad ett arbetarparti har för politik som det kan vara. Moderaterna är och har aldrig varit ett arbetarparti utan de är ett klassiskt högerparti som gör allt de kan för att tvätta bort högerstämpeln.

Som tur är vill väljarna ha en politik som minskar inkomstklyftorna och det får man om man röstar på Socialdemokraterna både i EU valet och i kommun, landstings och riksdagsvalet i september

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.