Opera i fårhuset på Häljegård

Opera i fårhuset på Häljegård. Så var det i går och en alldeles utmärkt föreställning. Det är ett projekt som stöttas av Kulturhuvudstadsåret, Anders Walls stiftelse och LRF. Erik Johansson och hans fru Kristina var initiativtagare där de ville koppla ihop landsbygden med kulturhuvudstadsåret.

Artisterna som medverkar är Anton Eriksson som är en baryton och som härstammar från Djäkneböle. Han har medverkat på olika Operascener efter sin utbildning och har liksom Erik fått stipendium från Walls stiftelse.

Med var även en underbar pianist som heter Victoria Power och som utgjorde hela orkestern och som spelade både opera operett och lite till till artisterna.

Medverkande var även Divine en operatrio med Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura som framträtt på många scener.

Jag och de mina som jag hade med mig tyckte det var mycket bra och med fullfjädrade artister som uppträdde i en ovanlig miljö. När det gäller artisterna som uppträtt på olika scener blir det en trippel AAA raiting efter gårdagen.

Jag kan verkligen påstå att den här typen av arrangemang som orkestern sprider ut gör att folk blir gladare och även att temat med kärlek fanns med som en röd tråd. Jag var glad över detta och tycker det var en höjdare och de jag pratade med under rasten och efter föreställningen delade min uppfattning fullt ut. Jag håller med Walls fru att detta borde upprepas.

Jag tror och hoppas att detta arrangemang kan återkomma och sprida glädje och vill samtidigt tacka Erik och hans familj både för iden och genomförandet. Idag hålls den andra föreställningen som också är utsållt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.