Så idag lägger jag min sista S-budget

Så idag lägger jag min sista S-budget. 19 år men min 21,a som gruppledare för Socialdemokraterna och eftersom jag slutar som kommunstyrelsens ordförande är det min sista som gruppledare.

Det har varit många härliga år och jag känner mig både stolt och nöjd med vad vi åstadkommit under mina år som kommunstyrelsens ordförande. Jag är också stolt och tacksam att jag fått både partiets och väljarnas förtroende.

Umeå har ju styrts av Socialdemokratiska ordförande i stort sett sedan 1980 då Torsten Persson blev ordförande och det följdes av Margot Wikström och sedan undertecknad sedan 1995. Mellan 91 och 94 stördes Umeå av de borgliga och miljöpartiet och inte var man speciellt framgångsrik.

Nu har vi Hans Linberg som ordförandekandidat och den person som vi tror är bäst på att leda Umeå in i framtiden och med de utmaningar som finns liksom de möjligheter som finns. Umeå måste fortsätta att satsa på utveckling och för att det ska ske måste man avsätta pengar till detta och det gör vi i den sista budgeten jag lägger för Socialdemokraterna liksom i den första.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.