Vi Sossar tycker inte skolfolk är amatörer

Vi Sossar tycker inte skolfolk är amatörer. Jag har den senaste tiden funderat över hur media beter sig. Det beror främst på vad Jan Björklund sa när han utfrågades i SVT och sa att de som sitter i skolstyrelserna är amatörer.

Om jag sagt samma sak är jag helt övertygad om att VK, Expressen och andra liberala tidningar kört igång ett ordentligt media drev mot mig och blixtsnabbt hade Svt och TV 4 hakat på och att jag var ett hot mot demokratin och folkstyret.

När Sveriges biträdande statsminister säger något sådant får han inte någon kritik över huvudtaget. Jag står för att det är ett angrepp på alla förtroendevalda i kommunerna och man få en känsla av att Björlund genom alla sina misslyckanden vill helt ta bort det politiska inflytandet över skolan

Sedan har jag den bestämda uppfattningen att skolfolket både politiker och tjänstemän vet mer om skolan än Jan Björlund och hans stab. Han hänvisade till vad han gjorde som skolborgarråd och det är väl förlåtet då hans kunskaper inte ökat sedan dess.

Jag funderar över de knivhugg Björklund egentligen riktar mot det sina för det är väl den som han känner mest av alla politiker som jobbar med skolfrågor lokalt. Jag vill då inte kalla lokala skolpolitiker amatörer, det skulle inte falla mig inte någon.

Men nog finns det väl fullt fog att fundera över medias agerande mot Björklund. Resultaten i skolan har sjunkit för varje dag Björklund varit ansvarigt statsråd. 8 år av Björklunds ledning och skolan har sämre och sämre resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.