Dubbla budskap till väljarna

Dubbla budskap till väljarna . Det kan man verkligen säga är ett signum från alliansen. Alliansen har ett valmanifest som de säger blir deras politik efter valet om de får styra.

Jag ska ta några exempel där man försöker lura väljarna men det finns flera dubbla budskap.

Folkpartiet lanserar hårt att skolan ska förstatligas. Det är alla andra partier i alliansen emot. Det finns inte heller något om detta i alliansens valmanifest. Då är folkpartiets förslag ett dubbelt budskap. Så är det även på en del frågor när det gäller deras förslag inom arbetsrätten men även om att återinföra värnplikt –

Kristdemokraterna KD de vill förstatliga sjukhusvården men det är de helt ensamma om. Så där finns det dubbla budskapet där de inbillar folk att de får igenom den frågan.

Centerpartiet kör flera dubbla budskap men tar ett som är lokalt och rör Umeå. Här går de ut och säger att de ska ha kvar kommundelsnämnderna. Det är de helt ensamma om i alliansen så det kommer inte att bli av och Fullmäktige har dessutom fastställt den kommunala organisationen för nästa mandatperiod. Övriga allianspartier har sedan länge velat slopa kommundelsnämnderna.

Det är några exempel på riks och kommunnivå där partierna i alliansen kör med dubbla budskap och det är ett demokratiskt problem. Bilda ett parti om ni har en gemensam politik som ni ska föra om ni vinner valet.

Vi går till val med vår egen politik och den gäller. Framtiden får utvisa vilka partier som är tänkbara att samarbeta med. Det är fult att lura väljarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.