Lågräntepolitiken bra eller dålig

Lågräntepolitiken bra eller dålig. Jag tillhör de som inte tror att den nu förda extrema lågräntepolitiken kan vara bra. Få tror att ränta på bolån och andra privatlån kommer att sjunka utan det blir mer vinst för bankerna.

Risken tror jag kan bli att bostadspriserna stiger ytterligare och en bostadsbubbla kommer närmare. Utvecklingen av bostadspriserna kan aldrig vara bra och sund. Allt ska betalas och som det är nu finns det ingen inflation som hjälper till att betala lånen. Som sagt bankernas vinst i år blir tror bedömare över hundra miljarder

Hur blir det för pensionerna ? Kommer bromsen att slå till igen eftersom avkastningen på pensionsfonderna riskerar att bli lägre. Hur blir det med pensionerna för kommuner och landsting och kommer det att bli dyrare att betala ut de pensioner som är intjänade enligt det gamla systemet.

Jag är lite eller mycket oroligt för den kommunala ekonomin kanske inte så mycket för den låga räntans skull med att man inte räknade upp statsbidragen generellt och allt som satsats blir riktade statsbidrag .

Kommer kommuner som vi som satsat på mindre barngrupper att straffas för att vi gjort det och pengar går till kommuner som har låg skatt och som inte minskat sina barngrupper.

Jag är orolig för den delen i budgeten men även att det här med den extremt låga räntan inte gynnar låg och medelinkomsttagare över tiden. Den som lånar ut vill även ha en avkastning och vart finns pengarna när räntan är noll. Kan lågräntepolitiken gynna spekulationerna.

Många frågor om ekonomin och hur det blir att städa upp och fylla ladorna efter Anders Borg som tömt dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.