Har redaktionen på VK inte läst min blogg

Har redaktionen på VK inte läst min blogg. I vanliga har jag både hört och sett att man på Vk,S redaktion läst min blogg men inte från i går. Jag tycker att man om man har någon etik i sin publicering borde ha rätt det stora fel man hade i lördagens tidning då de skrivit att Väven saknar serveringstillstånd för alkohol.

Det är så att dessa tillstånd skall väven inte ha och inte söka heller. Väven är endast hyresvärd och hyr ut lokaler till kommunen och även en hel del andra företag. Enligt svensk lagstiftning är det verksamhetsutövarna som har att söka tillstånd och med en angiven person som har serveringstillståndet för alkoholservering.

Tänk er hur det skulle vara om det är hyresvärden som ska ha tillståndet. Då har det inte funnits en enda resturang i Umeå som har haft tillstånd att servera alkohol. VK måste inse att de sprider felaktigheter i tidningen och på nätet och jag begär på detta sätt en rättning.

5 kommentarer

  1. Elin Turborn

    Hej Lennart!
    ​Så vitt vi vet så heter byggnaden Väven. ​VK har inte någonstans i artikeln skrivit att det är Väven som bolag som kan söka alkoholtillstånd. Du pratar om Väven som likamed Balticgruppen och kommunens gemensamma bolag – vi pratar om Väven som namnet på byggnaden.
    Vi har inte någonstans skrivit att det är bolaget som ska söka tillstånd. Det framgår i artikeln att det är en aktör som i såfall kan söka tillstånd vid ex. kaféet vid Vävenscenen. Det vi berättar om i artikeln är att ingen sökt något ​permanent ​tillstånd för det utrymmet och att man därför ​inte får servera alkohol vid det utrymmet i Väven​. ​Vänligen/ Elin Turborn, reporter på VK

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Bolaget som driver huset heter Väven AB och ingen har döpt detta till Väven. Vad ni skriver om vad en del kallar huset är en sak en annan är att det är bolaget som heter Väven och om du tror att ett hus kan söka alkoholserveringstillstånd efter ditt resonemang är du ännu mera ute och cyklar

      • Elin Turborn

        Hej igen!
        Nej, jag tror inte att ett hus kan söka alkoholtillstånd, och det är inte heller det som står i artikeln. I artikeln framgår att det är en aktör i Väven som måste söka tillstånd.
        Väven är inte bara namnet på bolaget – även kulturhuset heter Väven, vilket man kan tycka att du borde känna till.
        Här kan du läsa mer om det: http://www.vaven.se/sve

        Vad kallar du huset?

        Vänligen/ Elin Turborn

  2. Micke

    Hybris? Har en av dina trogna läsare missat din blogg under helgen. Upprörande! Jag tror VK borde ta in dig till kontoret så du kan läsa tidningen innan den går i tryck. Hur löven spelar och hur VK driver sin tidning tydligen dina två favorit ämne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.