Kanske en liten ljusning i allt mörker

Kanske en liten ljusning i allt mörker. Irak och Turkiet har lovat att samarbeta mot extremiströrelsen Islamiska staten (IS), tidigare känd som Isis, som tagit kontroll över stora delar av Irak och Syrien.

De hotar inte bara Iraks och Turkiets säkerhet utan hela regionen, sade Iraks premiärminister Haidar al-Abadi på en presskonferens tillsammans med hans turkiske kollega Ahmet Davutoglu igår.

Turkiet, gillar inte Assadregimen, har fått kritik för att ha låtit jihadister passera över gränsen för att slåss i Syrien. De har efterfrågat en bred strategi för Syrien för att få bort den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Syrien förväntar sig turkiskt stöd vad gäller underrättelseinformation, träning och vapen. Turkiet tillade att Irak och Turkiet hade ett gemensamt sätt att kämpa mot alla ”terroristorganisationer” i regionen, inklusive IS och den förbjudna kurdiska gruppen PKK.

Vi får väl se om det händer något men de måste på något sätt få ett slut med IS härjningar liksom Boko Haram i Nigera där 14-årig flicka som gripits med sprängladdningar fästa mot kroppen, har visats upp av polisen i Nigeria. Flickan säger att terrorgruppen Boko Haram ville göra henne till en självmordsbomb, men att hon lyckades fly.

Det är en ständig kamp mot olika terrororganisationer som bedriver detta våld både på det sätt som IS gör men även systemet där man lurar unga människor att bli självmordsbombare och då få komma till Gud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.