Sjukskrivningarna har ökat sedan 2010

Sjukskrivningarna har ökat sedan 2010. Inte så konstigt att det främst är den psykiska ohälsan som ökar mest och det är framför allt hos den yngre befolkningen där ökningarna sker. Nu ökar också kostnaderna i sjukförsäkringen

En sjukförsäkring som blivit kraftigt försämrad och där många inte får mer än 50 % i ersättning när man blir sjuk. Då är det inte förvånande att man mår dåligt.

Anställningsskyddet har också försämrats och främst att dessa tillfälliga anställningar utan i stort sett någon trygghet. Stora grupper har också stått utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Då är det inte så konstigt att man mår dåligt.

Förutom dessa saker så är man arbetslös är det omöjligt att få tag i en bostad och det är det även om man inte har ett fast jobb. Bostadsbristen främst bland unga är mycket stor och det har i stort sett varit omöjligt för den yngre befolkningen att få tag i en bostad. Alliansregeringen har det stora ansvaret för att det byggts så lite.

Det är inte underligt att den psykiska ohälsan bland ökar bland de unga. Det skedde stora förändringar i försäkringen som i början gav lägre sjuktal men som senare slår åt andra hållet. Det är klart att många mår dåligt av de faktorer som jag tagit upp ovan och det mesta är effekter av alliansens förda politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.