Självmordsbombare och Boko Haram

Självmordsbombare och Boko Haram. Nigeria vädjar om hjälp med problemet kanske främst mot Boko Haram. Men bara i går skedde det två attentat av självmordsbombare där i ena fallet var en flicka på 15 år och i det andra flickor på runt 10 år.

Ett av fallen krävde 4 dödsoffer och skedde på en marknad för mobiltelefoner och där var det var den 15 åriga flickan och ytterligare ett attentat skedde men då var det självmordsbombare som miste livet. Men i staden Borno dödades minst 19 personer där en 10 årig flicka utlöste en bomb på en populär marknaden

Nu vill Nigerias regering ha hjälp mot Boko Haram. Det är efter den stora attacken mot staden BAGA när de brände ned staden i anfallet för en vecka sedan ytterligare 16 orter jämnades med marken. I det senaste fallet liknar det ett regelrätt krig och visst måste man få hjälp så att inte landet faller i dessa extremister händer men att de gör de i islams namn gör att det är mycket upplysning för befolkningen som behövs .

Att man samtidigt lurar 10 åriga flickor till att bli självmordsbombare har mycket med information att göra. Är de så unga har man självklart lurat föräldrarna om evig lycka om de offrar sin unga dotter. Det visar på ett rent barbariskt sätt och okunskap hos flickornas föräldrar men visar även att flickorna har inget mänskligt värde. Kraftinsatser behövs annars växer vara terrorn med religösa motiv hos terroristerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.