Nu är dagas att nu sätta stopp för IS

Nu är dagas att nu sätta stopp för IS. Nu är det dags att omedelbart göra något. Tänkt till och vad kallar du folk som i Irak systematiskt våldtar och torterar barn i Irak säljer småpojkar och småflickor på aktion som sexslavar. De är så brutala att barnen korsfästs eller begrav levande.Det är IS som gör detta systematiskt i Irak och det är IS Islamistiska staten som gör det enligt enligt FN,s barnrättskommitté . Det har berättas i en rapport från dem

De som råkat ut för dessa barbariska aktioner är framför allt från kristna och yazidier. De utsätts för tortyr och avrättningar men även barn från sunni och shiamuslimska barn drabbas finns i samma rapport. Många barn tvingas dessutom att bli självmordsbombare.

Värden har mycket att göra men lika självklart är det några i regionen som blir fascister. Det som förvånar mig är att ingen bryr sig om att agera. Det är lika självklart att det är någon som finansierar dessa grupper och det landet måste EU sätta sanktioner mot precis som man gjorde mot Ryssarna. Det här är grova övergrepp enligt folkrätten.

Det måste även bli straffbart att åka dit och kriga med IS så snart som möjligt och det borde hela EU snabbt kunna enas om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.