Det skjuts alldeles för mycket i Sverige

Det skjuts alldeles för mycket i Sverige. Jag menar att folk skjuter mot folk och inte andra former av skottlossning. Snart går det inte en dag utan att det är rubriker om skottlossning.

Onsdag den 25,e är det minst tre rubriker om skottlossning som lyder ”Man skjuten till döds i Malmö” Det var en 22 årig man som sköts till döds. En annan rubrik löd ” Skjuten kvinna allvarligt skadad” Det handlade om en 45 årig kvinna i Gårda i Göteborg som fått allvarliga skador. En tredje rubrik löd ” Skjuten man i Vårby har avlidit” Det var en 19 årig man som sköts på en gata i just Vårby avled på Huddinge sjukhus.

Några axplock bara idag när detta skrivs. En vanlig orsak som anges är men som jag inte vet om den är sann är att det är uppgörelser bland brottslingar och gängkrig. I vilket fall som helst är detta oroande för hela samhället och vad beror det på att våldet blivit så grovt att man skjuter ihjäl varandra.

Vilka miljöer kommer människor ifrån där det är den brutalaste lösningen nämligen ett mord som gäller. Barn och unga och även äldre har mer eller mindre tappat respekten för livet. Det finns självklart för mycket vapen i omlopp men jag tror inte att vapenamnesti löser detta problem. Det är nog som Ygeman sagt att det behövs nya metoder som att polisen kan utöva sin spaning annorlunda än idag.

Vid många tillfällen säger även polisen att offren är kända för dem och att dessa förbannade droger finns med i spelet så det behövs även stora insatser mot droghandeln. Vi är på väg åt fel håll

4 kommentarer

  1. Gunnar K

    Min fråga är. Vill politikerna göra något åt detta eftersom man inte agerat med kraft tidigare utan låtit droger mm härja i princip fritt under många år.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller med att det är kampen mot droger som är viktigast. Tyvärr känner jag mig ibland ensam bland alla dessa knarkliberaler som snarare vill legalisera bruk av Cannabis som en reporter på Aftonbladet som tyckte jag skulle avgå då jag tyckte Whitney Huoston var en dålig mamma som knarkade med sin dotter. Nu ligger väl även hon på dödsbädden

  2. Olle

    Nej vapenamnestin löser inte detta, det är knappast jaktvapen som används .
    Och tror inte att de som har Kalasjnikovs ,AK4 osv lämnar in dessa ändå, de fortsätter cirkulera i undre världen .

  3. roger

    Ja vi får ju det samhälle som ni politiker skapar.. Genom öppna gränser och ingen som helst kontroll av vad som kommer in i landet. Vapen narkotika plus allt jävla slödder som tycks vara flyktingar Så gnäll inte.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.