Kvinnojourer har fått ny grupp av besökare

Kvinnojourer har fått ny grupp av besökare. De kvinnor som lever med män som stridit för IS är en ny grupp som söker sig dit. Olga Persson som är generalsekreterare på Unizon har berättat det för Sveriges Radio. Unizon är ett förbund för 120 kvinnojourer.

Hon berättar det men det här är ingen lätt uppgift för kvinnorna och de vågar inte berätta var deras män befinner sig. Männen är inte i Sverige men kvinnorna törs inte berätta var. Att hjälpa kvinnorna kräver speciella insatser, mer kunskap och resurser, säger Olga Persson och efterlyser samarbete mellan samhällsinstitutioner och samhällets olika aktörer.

Man kan bara tänka sig hur de känner sig när de hör rapporter om vad som händer där IS drar fram. Männen halshuggs och kvinnor våldtas och säljs som boskap på marknader. Unga kvinnor kräver man ska konvertera till Islam annars väntar döden. Unga flickor säljs som fruar till gamla män. Man undrar över hur de kvinnor som har män som strider med IS har det hemma och inte undra på att de är rädda.

2 kommentarer

  1. Fredrik Sjölin

    Det finns ju kvinnor som tycker det är helt OK att deras män strider FÖR IS.
    Dom bör vi söka upp och kanske ta i förvar.

    Det som kvinnojourerna pratar om är ju inte deras ansvar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag är tveksam men de tvingas nog finna sig i detta för de har inget att säga till om i den miljön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.