Alliansen chockhöjer SL månadskort

Alliansen chockhöjer SL månadskort. Kostnaden för SL:s månadskort kommer att höjas med 110 kronor till 900 kronor i månaden. Det har Alliansen i Stockholms läns landsting beslutat, erfar Dagens Opinion och SvD.

Förslaget är en del i Alliansens budget som kommer att läggas fram på onsdag. Prishöjningen väntas slå igenom redan i september i år. Förslaget kan fortfarande stoppas om S, V, MP och SD väljer att gå emot minoriteten, skriver Dagens Nyheter.

I Stockholms län styr alliansen i minoritet så förslaget kan stoppas men då måste pengarna fram på annat sätt tex skattehöjningar. Utan kollektivtrafik stannar tillväxten av i Stockholm vilket inte gör oss så mycket.

2 kommentarer

  1. Ove

    S chockhöjer ju bränslepriserna. Och vilka drabbar det mest, dom som behöver bilen. Hur många är inte låginkomsttagare av dom? Men varför skulle socialdemokraterna bry sig om dom.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du måste nog läsa på bättre om du ska diskutera med mig. Det mesta av skattehöjningarna på drivmedel beror på att EU anser att det är fel att ha lägre skatt på våra miljövänliga drivmedel. det här har kommit även med alliansen. Läs på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.