Nya vandringsleder i Ammarnäs

Nya vandringsleder i Ammarnäs. Igår var jag med på när det var invigning av nya vandringsleder i Ammarnäs. Man har gjort ett gediget arbete och samlat ihop en hel del vandringsleder som också har olika sevärdheter . Det är lokalt man gjort detta med mycket ideella krafter med teman om hållbarhet och syftet är självklart att få flera turister som besöker Ammarnäs. Invigningen förrättades av länsrådet Lars Lustig och det var seminarier och underhållning i en mycket vacker bygd som ligger vid vägens ände. Trevligt var det i alla fall.

Idag ska jag få vara med om att åka ut i fjället i väglöst land för att bland annat se hur man jobbar med rovdjursinventering. Naturvårdaren blir guide och detta var en present från Länsstyrelsen när jag slutade som kommunalråd. I går berättade en veteran på området hur han följt fjällräven och en del episoder som hänt under ganska lång tid. I vilket fall som helst fanns det ett ordentligt go om att göra något för att man ska kunna leva kvar och ha sysselsättning i området.

Självklart är samer och renskötsel en stor del i näringen och då inklusive slöjd och lokalproducerad mat. Så här på morgonen är hoppet nu att vädret ska bli bra så att utflykten ut i fjället går att genomföra. Vi har ju ett unikt projekt efter hela Vindelälven där vi arbetar för att området ska bli ett så kallt biosfärs område vilket jag tror skulle gynna besöksnäringen efter hela älven förutom det mycket fina fiskevatten som finns. Om Ammarnäs blir mera känt så kommer säkert besökarna och om servicen är bra och maten god tillsammans med bra leder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.