Försvaret vill stoppa vindkraftens utbyggnad

Försvaret vill stoppa vindkraftens utbyggnad. De säger det inte rakt ut men deras agerande ger den effekten i framtiden. Det har kommit till min kännedom att de försöker stoppa de önskemål som jag tror nästa alla har och det är att gå från varningsljus som blinkar hela tiden och till de som enbart tänds när flygplan kommer i närheten.

De som är mest negativa till vindkraft är ofta de som vill slippa dessa lampor som ständigt är tända och blinkar. Det är samtidigt en trafikfara för det är svårt att undvika att titta mot dessa om man till exempel är ute och kör bil. Det är transportstyrelsen som ger godkännande för de nya ljusen som är släkta men som tänds när flyg kommer i närheten.

Militären försöker utöva påtryckningar på transportstyrelsen som är för rädda att fatta beslut. Det är helt klart att samhället i övrigt stöder vidkraftsindustrin vill få bort de ständigt blinkande ljusen. Det är förvånande att inte industrin, transportstyrelsen och försvaret kan sätta sig ned runt ett bord och lösa detta som inte är något problem.

För att få tillräckligt med förnyelsebar elenergi kan inte försvaret få lägga ett veto mot ny teknik för varningsljus. Det finns mycket annat som gör en förtvivlad när man hör vilka motiv som försvaret har för sitt agerande men det får komma fram vid senare tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.