Den religösa fanatismen har inga gränser

Den religösa fanatismen har inga gränser. Två ungdomar hängdes upp av extremiströrelsen Islamiska staten (IS), anklagade för att ha brutit fastan under ramadan. Det skedde i måndags i en by i Syrien. Det ska ha handlat om två pojkar under 18 år som hängdes upp vid middagstid och hängde kvar på kvällen. På dem satt ett plakat med texten: ”De bröt fastan utan religiösa skäl”.

Ramadan pågår nu och det innebär att man inte ska äta och dricka så länge solen är uppe. Det här är ju inte lätt om man bor uppe i Norrland där solen aldrig går ned. Det är alltså inte tillåtet för troende muslimer att äta och dricka så länge solen är uppe. Då kan man konstatera att koreanen inte är skriven för norrlänningar.

IS tillämpar en extrem tolkning av islamiska sharialagar. I det här fallet har det inte framkommit om pojkarna överlevt eller inte. Det är många pojkar från Sverige som åkt till Syrien för att kriga och begå hemska krigsbrott och de får dessutom ta lån, ofta sms lån för att kriga och plåga människorna. Regeringen funderar på åtgärder för att stoppa detta. Det här visar också på systemfelet med dessa dyra sms lån. Stoppa lånemodellen för den för inget gott med sig.

2 kommentarer

  1. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    alla har en del i detta och jag tor inte vi har en större ansvar än alliansen. Vi var bland annat emot att man skulle ta emot fler invandrare utanför Eu och det blev ett djävla fusk med arbetstillstånden det var alliansen påhitt med stöd av Miljöpartiet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.