Media behandlar politiker olika

Media behandlar politiker olika. Tyvärr ät det så och jag ska ta några exempel. Hur tror ni drevet gått i media om jag hade utsatt kommunal personal för kränkande behandling. Det hade varit svarta rubriker omedelbart och säkert hade de ringt någon sosse som tyckt att jag skulle avgå. Den typen av personer hittar de alltid.

Är det ett kommunalråd som tillhör vänsterpartiet blev det enbart någon kort notis. Vi hade samma sak på tekniska nämnden men där valde personalen att inte anmäla ärendet trots att flera chefer slutade. Media visste om hur det låg till. Däremot har det varit flera ledande tjänstemän som inte ville vara chef inunder vänsterpartiets ledning .

Den sista tiden efter att jag slutat som kommunalråd har vänsterpartiets agerande i bland annat frågan om romerna och barnens skolgång gett ett märkligt agerande. Det är också en fråga som ständigt kommer frågor om. I det fallet finns det mycket där saklig granskning saknas trots att lagstiftningen säger att man inte får vara här i mer än tre månader om man inte har försörjningen ordnad. Om kommunen skulle gått förbi lagar som kyrkan gjort i det fallet har det varit ett djäkla liv Hur tror ni rubrikernas i media.

Men hur tror ni det sett ut i VK och andra media om jag kastat igen dörren och lämnat ett sammanträde som en vänsterpartist gjorde. Den person som körde på tre flickor på Tegsbron men som även åtalats för mordförsök har även ett förflutet som politiker men hans namn har inte ens nämnts.

Jag är säker att det varit stora uppslag med svarta rubriker om att jag skulle avgå. Jag vet att förhållandena i kommunledningen mellan V och andra partier blivit sämre med ny V ledare. Tamara valde i alla fall sina strider. Tro mig eller ej men media behandlar inte politiker på samma sätt. Jag har som ni vet varit med länge och jag vet vad jag pratar om. Vissa medier har dessutom haft kopplingen direkt till andra partier och tyvärr är det public service företag som gjort på det sättet. Undra på att folk luras.

Så har vi den stora och nödvändiga granskningen av Studiefrämjandet och även där är en före detta politiker inblandad, inte från hög politisk nivå men ändå. Här handlar det dessutom om att man tillskansat sig skattepengar på ett felaktigt sätt och ganska stora pengar så visst borde man talat om vem den misstänkte fuskaren är. Sammantaget i bland blir det stora rubriker om politiker eller fd politiker varit inblandad ibland inte.

3 kommentarer

  1. Bertil

    Media är ju till 90% höger självklart speglar det i artiklar vilket parti du tillhör.
    Attityden i Sverige har spårat ur.
    Idag är det hur tydligt som helst förtryck mot sjuka, arbetslösa, hemlösa, pensionärer
    är tillåtet. FAS-3 är inget annat än förtryck och diskriminering samma gäller med
    att sjuka, arbetslösa beskattas högre än löntagarna.

    Att dett förtryck och diskriminerande sätt acepteras skrämmer mig.

    Se även filmen hur Busschauförer i Stockholm gör skillnad på folk beroende vilken social grupp de tillhör. Hur kan attityderna i Sverige spårat ur så kolossalt.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21009773.ab

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror att om jag minns allt som hänt där media vinklat och inte granskat alla som granskat sossarna så blev det 1000 sidor. Jag tycker dessutom att det är märkligt att det kan få finnas kopplingar mellan journaliset och aktiva politiker. Vänsterpartiet är de som gynnas mest för där viner partipiskan och ingen törs kritisera eller tala om sanningen. Av de jag nämnt är alla vänsterpartister tom en som är centerpartist

    • Hans

      Men snälla Bertil, De som arbetar inom media är till 85% vänster (d.v.s. MP, V eller S) det speglar om något hur media rapporterar och vinklar nyhetsflödet. Titta bara på public service. Hur sedan Fas-3 kommer in i bilden förstår jag inte,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.