SD,are tyckte att Reinfeldt skulle avrättas

SD,are tyckte att Reinfeldt skulle avrättas. Jag undrar om de som säger sig sympatisera med Sverigedemokraterna vet vilka människor de har på sina förtroendeposter och det uppdagas ständigt vad de står för. Den sverigedemokratiske kommunpolitikern Roar Vesterengen i Falköping föreslog i en kommentar på Facebook att tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt (M) skulle avrättas. Landsförrädare blev straffade med döden förr i tiden, kanske dags att införa det igen , skrev han.

Dagen innan hade han delat en annan text där statsminister Stefan Löfven (S) kallades för bland annat Judas och Quisling. Inläggen är inte skäl för uteslutning, säger Hanna Wigh, gruppledare för SD i Falköping.
 Det var ogenomtänkt och osmakligt, och han har förstått allvaret. Jag känner Roar och vet att han annars ger uttryck för sunda värderingar, säger Wigh till Falköpings Tidning.

Ja hon säger att Roar ger uttryck för sunda värderingar. Jag tycker inte detta är sunda värderingar utan rent ut sagt fruktansvärda värderingar. Inte skäl gör uteslutning säger hon också men frågan är om det inte är straffbart.

6 kommentarer

  1. TP

    Hemskt uttalande från SD-aren. Livstids fängelse hade ju varit mera lämpligt straff för Reinfeldt. Att kalla Löfven för Judas och Quisling är ju rent av oförskämt, dom var ju inte ens i närheten av Löfvens klass som förädare.

  2. soffliggare

    är det inte dags att ni börjar göra nått istället åt problemen i sverige än att lägga energi på sd ,vi har så mycket problem i sverige med arbetslöshet,massinvandring,bostadsbrist vården pensionärer skolan tiggarna ,lägg energi där istället för att visa eran avundsjuka på sd,för nån mer klantig regering vi har nu med sossarna o miljöpartiet har sverige inte haft sen ny demokrati var i farten ,för nu börjar sossarna t.o.m jag som röstat rött bli less på dom här politikerna som styr landet att gå över till sd

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ett av de stora problem var att SD stöttade alliansens budget så det har inte gått att göra något åt arbetslösheten. Men det har inte media pratat om utan den borgliga pressen har bara sagt att man svikit löften

  3. Lars Flemström

    Inge Oskarsson, som var en av miljöpartiets grundare, har dömts för att ha burit ett plakat med texten ”Skjut fler poliser”. Detta skedde i direkt anslutning till att en polis hade skjutits till döds i tjänsten. Oskarsson har satt en relativt stark prägel på Mp. Dessförinnan (1949) hade han startat världsmedborgarrörelsen, Jag hörde honom ”live” flera gånger när jag själv var i 16 – 17-årsåldern. Han var en karismatisk talar och höll stora torgmöten över hela landet, utan andra medverkande än han själv. Han är fortfarande aktiv i diverse proteströrelser, trots sin höga ålder.

    Oskarsson är inget särfall inom Mp. Det finns en starkt anarkisisk falang inom Mp, vilket har uppmanat till diverse sabotage-aktioner. Man har också lancerat den ryske revolutionären Pjotr Kropotkin som ideologiskt föredöme. Kropotikin stod i opposition mot Lenin, då han förespråkade rena lustmord (vad ska mord, som inte ens tjänar något politiskt syfte, annars kallas?) som ett sätt att få samvetsfrid. Lenins äldre bror, som var medlem i Kropotkins rörelse, avrättades för förberedelser att mörda tsaren. Dock har det hävdats att det fanns ett syfte med alla dessa lustmord i Ryssland i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, nämligen att skrämma upp överklassen, för att denna skulle svara med grovt våld mot arbetarklassen, som därigenom skulle radikaliseras.

    Alla förslag att politiska motståndare ska avrättas, är avskyvärda. Men vad säger man då om uppmaningar att mörda poliser? Vad säger man om ett polistiskt parti, vars ledande personer hyllar ”ideologer”, som förespråkar mord på ”klassfiender” i syfte att öka våldet i samhället? Vad sägs om Mp:s bortförklaringar av IS-terrorn genom att skylla på klimatet och missväxt? Mp har ända sedan starten hyllat våldsbejande terror-rörelser i Mellanöstern.

    Detta parti sitter nu i regeringen. Innan alliansen med Mp proklamerades i oktober 2008 hade S ensamt ett väljarstöd på hela 45 %. S har förlorat var 3:e väljare på samarbetet med Mp, och raset fortsätter så att S snart har förlorat varannan väljare sedan september 2008.

    • Bosse

      Att ursäkta dagens stollar med att ”det fanns minsann stollar även förr”, är ett fullständigt dödfött sätt att debattera.
      Att metoden tillämpas så frekvent i vårt samtida samtal, gör den inte ett dugg smartare….

      Propagandakrig utmärker sig dock inte för snille och smak….här accepteras t.o.m. dumstrut som accessoar.

  4. Bosse

    Att ursäkta dagens stollar med att ”det fanns minsann stollar även förr”, är i alla sammanhang en dödfödd argumentation.
    Att metoden ofta tillämpas i vår samtida debatt, gör den inte ett dugg smartare….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.