I går säkrades en del av försörjningen

I går säkrades en del av försörjningen. Det innebär att vi har tagit upp årets skörd av potatis. Vi är Inger och jag, vår son Magnus och hans sambo Maria och hennes pappa och mamma Claes-Göran Sandström och hans hustru Christina.

Det var inte så mycket kvar till idag när de kom gör jag tog upp det mesta under veckan då SMHI hade hotat med lite nederbörd. Trots allt blev det lite mindre än vanligt och litet angrepp av bladmögel på grund av den fuktiga hösten. Hade satt tre sorters vita med hyfsat skörd medan mandeln har blivit lite mindre.

Det har blivit lite mindre och det är klart efter den kalla sommaren och lite regn. Risken för bladmögel kom den sista veckan men jag brukar kalka de upptagna pärena och då smittar det inte ned resten.

Man kan fråga sig om det när sig men då god mandel som vi åt idag finns inte att köpa. Sätter tre sorters via Belona, Folva och Satinya även om jag är osäker på den sista stavningen.

När potatisen var upptagen hade vi lite skörde fest och det blev skaldjur som ingen av oss har varit med om att skörda utan de var inhandlade. Däremot var det gott med dessa djur och jag sticker inte under stol med att till det gillar jag en nubbe. Tycker även nubben är bra till färsk mandelpotatis och stekt Västerbottens fläsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.