Facket stoppade nedläggning av reaktorer

Facket stoppade nedläggning av reaktorer. Det skedde på bolaget för kärnkraftsverken i Oskarshamn när man hade omröstning i bolagsstyrelsen. Tyska E.on som är majoritetsägare hade beslutat om att två reaktorer skulle stängas. De fick dock inte med sig de fackliga representanterna och finska Fortum på detta och fick därigenom inte majoritet för det förslaget.

E.on ger sig dock inte och har kallat till en extra bolagsstämma. Då kör man över både det finska bolaget och facket eftersom de är majoritetsägare. Det här tycker jag visar på stora brister i lagstiftningen då utländska bolag kan fatta beslut om att lägga ned så viktiga funktioner i Sverige som energiförsörjningen.

Detta kan slå hårt mot jobben och industrin när energiförbrukningen ökar och industrin går upp i produktionsvolym. Jag är tveksam om den svenska elintensiva industrin kommer att investera en enda krona i Sverige då så mycket elproduktion försvinner som två reaktorer och ännu har inget hänt med den kontrollstation som skulle finnas 2015 och som skulle bedöma produktionskapaciteten för el.

En kommentar

  1. Jonny Disenfeldt

    Jag hoppas att den internationella miljörörelsen köper den tyska kolgruveskiten från Vattenfall och lägger ned den. F*n ta den tyske socialdemokraten/energiministern om han lägger sg i det isåfall och försöker tvinga ägaren till annat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.