Man blir glad över Romerna Idag fick jag jag…

Man blir glad över Romerna Idag fick jag jag ett pressmeddelande som de hade skickat ut. Vet inte om
VK skrivit något men så här ser det ut. Jag tackar för det och har bett om ursäkt att jag generaliserat fel.

Riksförbundet Roma institutet har full respekt och stort förtroende för Lennart Holmlund ( S ).
Vi har under många år fört en positiv dialog och haft flertal sammanträffande med Lennart Holmlund.

Han har alltid bemött oss med respekt, varit tillmötesgående och givit oss positiv feedback. Vi har aldrig på något sätt uppfattat eller upplevt Lennart som negativ i romska frågor eller mot oss romer.

Vi från vårt riksförbund godtar Lennarts personliga framförda ursäkt vilket, vi anser varit uppriktig och ärligt därför har vi också dragit ett streck över detta.
Riksförbundet Roma Institutet har varit aktiva sen 1990 i Skellefteå och Västerbotten och vi vill härmed som riksförbund och för våra medlemmars räkning tillstyrka vårt fortsatta förtroende för Lennart Holmlund och i de uppdrag som han har.

Vi stödjer även att majoritetssamhället fortsätter att ha samma respekt och förtroende för Lennart som vi har.

Som ordförande för riksförbundet Roma Institutet och nationell romsk konsult vill vi åter poängtera att den olyckliga uttalande som uppstått i stundens hetta inte på något sätt ska påföras Lennart Holmlund, då han uppriktigt visat ånger och bett oss om ursäkt. Vår önskan och begäran är att man godtar den ursäkt som Lennart framfört till oss berörda och därmed lämnar detta bakom sig.

Ordförande och nationell Romsk konsult
Allan Schwartz
070 3510420
Stackgatan 18 a 93150 Skellefteå

En kommentar

  1. Johan

    För det första har det ju redan framgått i en artikel i Folkbladet att Riksförbundet INTE företräder EU-migranterna så de kan ju inte uttala sig om ditt ”förtroende” hos denna grupp. För det andra ändrar ju inte en förlåtelse det faktum att du betett dig på ett förkastligt sätt som orsakat många människor lidande och upprört desto fler. Som det formulerades i Folkbladet: ”Skadan är redan skedd”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.