Jag är uppriktigt ledsen för det jag skrivit

Jag är uppriktigt ledsen för det jag skrivit. Jag har i alla år jobbat för den socialdemokratiska grundvärderingen om människors lika värde och jag förstår faktiskt att det jag alltför snabbt skrev uttrycker generaliseringar som varken hör hemma i världen eller i politiken. Det är bra att varken Umeå Arbetarekommun, media eller enskilda medborgare inte tar lätt på mitt uttalande.

I själva sakfrågan om romernas situation har jag också varit för snabb att dra slutsater som jag inte vet tillräckligt mycket om. Och att jag gör det i ett klimat där vi istället måste ta hand om varandra, visa solidaritet och medmänsklighet.

Därför vill jag för det första möta den romska befolkningen i läger här i Umeå och för det andra de föreningar som RUNG och Hjälp Västerbottens tiggare som engagerar sig i frågan och kan den. För det tredje tänker jag också använda mitt kontaktnät i hela landet, exempelvis i Göteborg, för att få goda exempel på hur vi inom Socialdemokraterna kan göra det bästa för våra mest utsatta medmänniskor i Umeå.

Jag hoppas att alla godtar min ursäkt.

3 kommentarer

  1. Sture

    Hejsan, ville bara sticka in huvudet och säga att du är en utomordentlig medborgare och medmänniska stora människor inser inte bara misstag, de tar ansvar för dem och äger ansvaret och arbetar sedan utifrån det. Ditt agerande gör att min tilltro till mänskligheten ökar!

    Jag hoppas dina ord når dem det anbelangar//Jv

  2. Magnus

    Klart ursäkten godtas!
    Det enda fel du egentligen gjort är att generalisera en hel folkgrupp. Du far inte med osanning utan de problem du påvisat har otvivelaktigen inträffat. Dock är det viktigt att påpeka att inte alla romer beter sig illa men de stora problemen kring de illegala husvagnslägren kvarstår. Man måste bara komma ihåg att det bara är en del av de boende som beter sig som svin.

    /Socialdemokraten

  3. Lars-Arne Ivert

    Jag förstår att du hade något på fötterna när du skrev i din blogg. Jag antar att de romer som lägrat sig i närheten av OK/Q8 station skitat ner Q8:s toalett på ett förskräckligt sätt, att du sett detta och blivit upprörd vilket de flesta av oss skulle ha blivit. Är man i Sverige och tigger bör man ju vinnlägga sig om att sköta sig snyggt för att inte väcka antiromska stämningar. Din ilska utgår jag från var helt befogad. De två fel du kanske gjorde i det känsliga läge som råder var väl för det första att skriva i affekt och för det andra använde generaliserande omdömen som ju då gäller alla romer.
    MVH Lars-Arne Ivert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.