Matsvinnet en riktig miljöbov

Matsvinnet en riktig miljöbov. Det kastas alldeles för mycket mat och att odla och inte ta reda på allt är en hård belastning på miljön. I går såg mycket intressant försök från någon av USA, delstater. Där var det grisarna dom blev glada då de fick tonvis med mat som kastades.

Så var det även förut i Sverige att grisuppfödare hämtade rester som tex från Äggcentralen som var en grossist, liksom från skolmatsalar. Det är märkligt att man inte kan göra så för det slängs enorma mängder mat från handeln tex mat som passerat bäst före datum. Ska vi klara av att få en bättre miljö måste matsvinnet minska och till exempel bli mat för grisarna men man kan även fundera om detta med bäst före är bästa miljöval.

Vi bör nog ompröva för visst är det en tankevurpa att mat som ena dagen varit människoföda den andra dagen inte duger till föda åt grisar. Butiker, restauranger och skolmatsalar svarar för mycket matsvin. Någon måste ha tänkt fel när vi inte kan använda matrester på det sätt som visades i TV i går

2 kommentarer

  1. Olle

    Detta har EU effektivt satt stopp för, detta och mycket annat inom jordbruket.
    Sen kommer också växthusodlingen att stoppas enligt förslag.
    Toppen med EU, hurra hurra

    Mycket är skrivbordslagar ,tex att hästar måste gå tillsammans.
    Fick nerslag på att våra två hästar gick i var sin hage,frågade inspektören om han ville se när jag släppte ihop dom och det ville han.
    Tyvärr gick det så illa att vår ena häst sparkade av den andra benet och jag fick avliva denna själv medan inspektören var kvar.
    Då säger fåntratten, De gick nog inte att ha dem tillsammans.
    Då sa jag ,nej det var detta jag sa men dina lagar går över normalt förnuft djur är individer.

  2. Tommy

    Någon i det här fallet är politiker. Vi skulle gärna ge bort både bröd och frukt till de som äger hjortar och grisar men kan inte med rådande lagstiftning . Vi är ansvariga för livsmedlet hela kedjan ut och det kan vi inte när livsmedlet skänks – så vi slänger istället för att ge bort till dom som frågar – sjukt men sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.