Fult av statligt bolag att hota fastighetsägare

Fult av statligt bolag att hota fastighetsägare. De gör det genom att säga att man slutar dela ut post om man inte installerar postboxar. Man skyller på att det är för arbetsmiljön man gör det men det tror inte jag ett enda dugg på. Det är för att få en bättre lönsamhet. Det är klart att folk skickar mindre brev till varandra om man inte får den i brevlådan. Staten har även i det här fallet som andra bolag alldeles för höga avkastningskrav. Det är säkert också ett av problemen.

I hyresfastigheter där det i många fall bor folk som har mycket svårare att ta sig till bottenplan och en postbox ska man plåga de äldre att springa i trappor eller låta kommunernas hemtjänst överta ansvaret att hyresgästerna ska få in sin post i lägenheterna. Jag tycker det är ett mycket fult tilltag som man gör och dessutom hotar fastighetsägaren att deras kunder inte ska få sin post.

Beter man sig på detta sätt är det dags att sätta ut postutdelningen på entreprenad där posten ska läggas i brevlådan. Jag är förvånad över att inte Sveriges kommuner inte agerat i detta då kommunens hemtjänst får nära post åt de som knappt tar sig fram i ett trapphus utan hiss och för de som är lite piggare finns det en stor risk att fallolyckorna ökar och kostnaderna för sjukvården. Dessutom kan de inte ha stöd i någon lag att sluta bära ut post. Ur andra synpunkter är det också fel för då avslöjas på ett helt annat sätt vilka hyresgäster som är bortresta. Staten måste ge tydliga ägardirektiv så att den här typen av tjänster som funnits länge inte försämras och kostnaderna läggs på någon annan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.