Jakten på terrorister pågår för fullt

Jakten på terrorister pågår för fullt. Det var en fruktansvärd terrorattack som tog många liv. Fakta kommer fram bland annat att 6 stycken var självmordsbombare av 7 st. En var på väg in på fotbollsarenan men avslöjades vid visiteringen backade och utlöste sprängladdningen. Polisen har identifierat en av terrorister en 29 åring som var känd av polisen som radikaliserad. Han far och bror har varit inne på förhör och det har skett husrannsakan. Polisen har även identifierat en av de döda

Belgisk polis grep under lördagen tre personer i Molenbeek Saint-Jean, en stadsdel i Bryssel. Enligt landets justitieminister har de kopplingar till terrordåden i Paris. Enligt belgisk press kan det handla om ett andra team som lyckades fly från Paris.

Nu pågår jakten på terroristerna då man tror att flera av terroristerna lyckats fly. Man har hittat en svart Seat som ska ha använts vid terrorattentaten har hittats i Montreuil, en förort till Paris. Den här bilen har man sökt sedan i fredags då den setts vid två av attentaten. Men det finns även en bil till som man hittat

Man tror även att minst två terroristerna kom med andra flyktingar då de registrerades i Grekland på en sv öarna bara för några månader sedan. Som ni vet har jag och även andra varit rädda för att terrorister kommer in den här vägen då ingen kontroll sker utan bara en registrering. Kontrollen mot EU,yttre gräns fungerar inte. Det här är en svår nyckel att lösa när asylansökan ska kontrolleras. Det blir också viktigt att de som inte beviljas asyl avvisas från landet.

Nu skärps lagstiftningen i många EU länder bland annat kommer Sverige att skärpa regler om nya pass eftersom pass blivit en handelsvara. Det blir helt säkert nya lagar eller regler som gäller hur man får en bättre säkerhet genom övervakning och kontroller på lite olika sätt. Många pratar om det öppna samhället men lika öppet kommer det säkert inte att vara då risken för terrorn känns angelägnare för att människorna ska känna sig trygga. Vi kommer säkert att få nya uppgifter hela tiden om de dom varit inblandade i detta attentat.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.