Europa förändrades fredagen den 13:e

Europa förändrades fredagen den 13:e. Det tror jag ingen säger emot och orsaken är också helt klar nämligen terrorattacken i Paris. Man måste imponeras av polisens arbete och att man hittar de troliga attentatsmännen. Man är också säker på att det är IS islamististiska staten som ligger bakom eller vad man nu kallar den. Franske presidenten och andra stora ledare kallar gruppen för Daesh för att det inte ska sammanblandas med islam.

Uppgifter kommer fram på olika sätt att Frankrike blivit varnade om en kommande attack och Turkiet säger sig ha avvärjt en attack. Jag tror på att man fått varningar och att det skulle ske attacker men man visste nog inte riktig när och var. Media gör en stor sak av att man fått signaler medan experter har vetat och tror att en del är gamla.

Det är väl en självklarhet att säkerhetstjänster inte springer till media och berättar om vad underrättelsetjänsten får reda på. Det är klart att eftersom kriget från IS nu sker i Europa och Frankrike kommer det att ske ännu mera förändringar. Gränskontroller och kontroller av alla olika slag kommer att utvidgas, avlyssningar kommer att ske, lagar förändras även i Sverige och regeringen har sedan sitt tillträde redan före dessa terrorhandlingar påbörjat en översyn av landets säkerhet. Europa har förändrats.

Det är ändå mycket som återstår innan världen blir lugnare och det är Syrienkriget och hur Syrien ska styras i framtiden. Det kommer säkert att släppas mycket bomber mot IS och de orter där de intagit städer och driver sitt kalifat. Det är förvånande att inte världen tillsammans kan sätta sig ner och stoppa tillförseln av pengar och vapen till IS. Nu har det varit en våldsam attack i Paris men under en kort tid har nästan en likadan attack skett i Libanons huvudstad Beirut.

Det är mycket som måste till om världen ska kunna skydda sig mot de som gör attacker med sitt eget liv som insats. Vi har under några år fått höra och se hur IS agerat där de dragit fram som man inte trodde ska kunna ske i dagens samhälle, med halshuggningar av sin motståndare och på vilket sätt de behandlar kvinnorna. Man vet nog även var grogrunden finns för dessa våldsbejakande grupper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.