Hur går det att planera terrordåd

Hur går det att planera terrordåd. Det undrar man verkligen då underrättelsetjänster i d flesta länderna troligen vet vilka de är för annars tror inte jag man fått upp spåren då snabbt i Frankrike men även i Belgien. Läste en artikel på nyhetssajten Omni som jag lägger in nedan och där man tror att de använt andra kommunikationsmedel som undgår säkerhetstjänsterna och så här står det i Omni,s artikel

” Enligt uppgifter från myndighetspersoner i Bryssel kan personerna bakom terrordåden i Paris ha använts sig av spelkonsolen Playstation 4 i planeringen av attackerna. Anledningen ska ha varit att plattformsvalet kan ha tillåtit förövarna att kommunicera under radarn  på ett sätt som inte är möjligt via exempelvis epost eller smartphone-appar, skriver Yahoo.

Bland den utrustning som beslagtagits i Bryssel ska minst en PS4-konsol ha ingått, uppger Forbes. Det skulle i så fall inte vara första gången PS4 används i liknande sammanhang. Så sent som i maj erkände en österrikisk tonåring sig skyldig till planerar på terroraktioner efter att man vid en undersökning funnit bevis för saken på hans Playstation, skriver Reuters”

Tyvärr ser det ut att även när det gäller terror så finn de som hittar på saker på nätet. Men det finns även grupper som gått och hotat IS att de ska hacka sönder deras datakommunikatioer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.