Mera pengar till välfärden i S budgeten

Mera pengar till välfärden i S budgeten. Igår presenterade regeringen tillsammans med Vänsterpartiet en stor satsning på välfärden. I höstbudgeten läggs tio miljarder kronor per år från och med 2017 för fler anställda i välfärden.

Det innebär att lärare får mer tid för varje barn i skolan, att anställda i hemtjänsten får möjlighet att sitta ner och prata en stund och inte alltid vara tvungen att rusa vidare. Det blir ökad tillgänglighet i sjukvården och ger socialsekreterare bättre förutsättningar att göra ett bra jobb.

Det är en hälsning till alla som varje dag arbetar i välfärden är: Det ska löna sig att arbeta. Ni behöver inte lägre löner ni behöver fler kollegor.
Och till alla som förlitar sig på svensk välfärd vill Socialdemokraterna säga: Vi kommer aldrig att acceptera nya nedskärningar för att finansiera sänkt skatt. Det är välfärdens tur nu.

En stark och generell välfärd är en viktig del av den svenska modellen och nu genomför vi en stor kursändring i svensk politik. De borgerligas skattesänkningar ersätts med investeringar på över 60 miljarder per år i vårt gemensamma samhällsbygge.

Nu prioriteras fler anställda i svensk välfärd, så att vi har en vård, skola och omsorg som är värdig 2000-talets Sverige. Ingen nedrustning av välfärden utan en upprustning. Alliansens tid vid makten innebar mindre välfärd men stora skattesänkningar för de som tjänade mest. Större än en hel årslön för en lågavlönad välfärdssrbetare.

2 kommentarer

  1. Petter

    Då räcker ju även pengarna till våra byaskolor ,eller menas svenska modellen att bara städerna ska leva och vi ska importera vår mat helt och hållet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst kan det vara så, men det tror jag beror på om det blir riktade statsbidrag eller inte. Det vet inte jag idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.