Nu är det viktiga nomineringar i USA

Nu är det viktiga nomineringar i USA. I kväll är det dags för primärval i den viktiga delstaten New York i kampen om att bli nästa amerikanska president. Men det är inga populära kandidater som ställer upp i valet, visar en mätning från NBC News och Wall Street Journal. Siffrorna är ingen munter läsning för varken republikanerna eller demokraterna.

Nära sju av tio väljare säger att de inte kan tänka sig att stödja Donald Trump, som leder på den republikanska sidan, och 58 procent säger att de inte kan tänka sig att stödja demokraternas Hillary Clinton. Sympatierna för Donald Trump är så låga att han är den mest impopuläre presidentkandidaten någonsin sedan mätningarna började.

 Republikanerna har ett partiproblem och Demokraterna har ett kandidatproblem, säger den demokratiske opinionsundersökaren Peter Hart, en av dem som genomfört undersökningen.

 Vid något tillfälle, när konfettin regnat ner och strålkastarljuset släckts, så måste valvinnaren regera. Och möjligheterna för nästa president, vem det än blir, ser dystra ut, säger Fred Yang vid Hart Research Institute.

Det ser ut som partierna inte har presidentkandidater som de egna partisympatierna. Tänk att 58% av republikanerna inte kan tänka sig att se Trump som president. Det tycker jag visar på att partidemokratin i USA inte fungerar. Fungerar inte demokratin i partiet då fungerar den inte på någon anna plats heller. I USA är det pengarna som styr till och med i partierna.

En kommentar

  1. Bertil

    Valen i USA är Demokratiska men på gränsen till skendemokratiska.
    Om Bernie Sanders skulle bli president så skulle han köras över av kongressen.
    Se Obama hur hans Obama Care blivit kort sagt nästan ingenting av.

    Så USA må vara Demokratiskt men det är oligarker som styr.
    därmed kanske man kan säga att det råder oligarki i USA.

    Eller???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.