Världen förändras om Trump blir president

Världen förändras om Trump blir president. I alla fall om han ska genomföra den politik han pratar om under nomineringsprocessen. Hur han får med sig de två kamrarna törs inte jag sia om.

Relationen mellan USA och Sverige kommer att påverkas negativt om den kontroversielle republikanen Donald Trump blir vald till president. Det var Peter Hultqvist (S) budskap vid en utfrågning på Kulturhuset i Stockholm på onsdagen. Sverige skulle behöva omvärdera läget  och se över samarbetet, som i andra fall då radikala förändringar i negativ mening  sker i en statsledning, enligt Hultqvist.

 Jag hoppas att det amerikanska folket, och jag tror de gör det, väljer någon annan som är bättre skickad för den här uppgiften, tillade han. SvD reporter Andreas Cervenka säger att om Trump blir president så är det en katastrof för ekonomin.

Många tror också att det finns risk för en ny finanskris 2016. Det är för många länder inte minst USA som har stor statsskuld. Sverige har hushållen för stora skulder och amorteringskrav börjar till sommaren på nya lån men nya lån är alltid en liten del av skuldsättningen. Europa har stora utmaningar när det gäller alla flyktingar så visst är ert osäkert hur ekonomin blir

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.