Turkiet har blivit ett land i skräck

Turkiet har blivit ett land i skräck. Ingen vågar säga något eller skriva något. Och förbannade blir de när Sverige tycker det är fel när de sänker gränsen för flickor att ha sex. Man kan misstänka att de vill legalisera barnäktenskap där föräldrar säljer sin dotter till en äldre man.

Turkisk chefredaktör avgår för han är rädd. Det är Can Dündar som inte längre vågar vara chefredaktör för Turkiets största oppositionella dagstidning, Cumhuriyet. Han litar inte på rättssystemet,efter kuppförsöket tidigare och lämnar därför sin post, skriver han i sin kolumn i tidningen.

Tillsammans med kollegan Erdem Gül dömdes Dündar i våras till minst fem års fängelse för att ha röjt statshemligheter. Åtalet baserades på att de låtit publicera bilder som sades visa hur underrättelsetjänsten smugglar vapen till Syrien 2014.

Vad som är hönan och ägget i det som händer i Turkiet får vi väl så småningom se. Jag vet bara att det finns krafter i Turkiet har varit rädda för att det som nu sker skulle hända. Han är på väg mot en muslimskt stad grundad på en ny tolkning av Islam och hårdare tag mot oliktänkande och mot kurder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.