När lämnar Storbritannien EU

När lämnar Storbritannien EU. Ja det blir i alla fall inte så fort som många trodde för några månader sedan. Storbritanniens nytillträdda premiärminister Theresa May har sagt att landet inte kommer att inleda den formella utträdesprocessen ur EU under 2016.

Enligt medieuppgifter kommer utträdesparagrafen att aktiveras tidigast i april 2017. Men Denis MacShane, Storbritanniens EU-minister 2002-2005, tror att regeringen avvaktar under hela 2017. Orsaken är att det nästa år är val i både Frankrike och Tyskland.

Dröjsmålet i kombination med att åratal av segdragna förhandlingar väntar kan innebära att brexit aldrig blir av, menar Denis MacShane.
May är ingen Europavän, men hon vill inte leda ett Storbritannien som blir fattigare och svagare, där risken är överhängande att Skottland lämnar Storbritannien. Europafobikerna som gav oss brexit får kanske inte sista ordet , skriver han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.