Södra Österbotten söker mera samarbete

Södra Österbotten söker mera samarbete. Vi var på besök hos dem i Seinäjoki som är regionens huvudstad. De har 22% av Finlands matproduktion men 2% av befolkningen. Staden har dessutom kraftig tillväxt. De är mycket intresserade för mera samarbete. Det tycker vi är mycket bra och speciellt att de till 100 procent ser hur viktig färjetrafiken är.

Vi fick föredragningar om dess styrkor och utbildningsväsende där samarbete önskas liksom inom ungdomsverksamhet, närings och kulturen. Vi kommer säkert att finna områden som är bra för båda regionerna. För mig var det dessutom sista mötet i rollen som ledamot i regionens au då jag sagt av mig det uppdraget.

Resan dit fick vi vara med om att åka med det nya plan som Jon Air kommer att trafikera med och det var en mycket bra lösning och främre komforten mycket högre. Själv har vi prövat resa med dem tex till Borlänge och för 3 personer var det betydligt billigare än att åka flyg till Arlanda och sedan tåg till Borlänge. Man kunde då åka på morgonen och slapp övernattning med hotellrum och traktamenten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.